Коли окупається установка енергоефективних пластикових вікон.

 

Дослідження, проведені одним із провідних європейських виробників вікон, показали, що енергоефективні пластикові вікна, порівняно зі стандартними віконними конструкціями з ПВХ, можуть принести в опалювальний сезон навіть кілька сотень гривень економії.

Теплові характеристики вікон істотно впливають на кількість тепла, що вислизає з нашого будинку. Заміна вікон видається дорогою інвестицією, але якщо вибрати енергоефективні системи з ПВХ, то витрати на їхнє встановлення повернуться вже після 7 років експлуатації.

Найбільшою статтею витрат, пов'язаною з експлуатацією будинку, особливо приватного, є опалення. Більшість тепла тікає з наших будинків через негерметичні вікна та двері. Тому для досягнення комфортної температури всередині – близько 20 градусів – домовласнику доводиться сильніше обігрівати своє житло. Щоб не переплачувати за енергоресурси, логічно зробити ставку на вибір високоякісних енергоефективних вікон, щоб мінімізувати втрати тепла. Віконні системи – це справді чутливий пункт будівлі, тому вибір відповідних параметрів вікна ПВХ дозволить значно скоротити витрати на опалення.

Економія на опалення протягом кількох років покриває 100% різниці в результаті

придбання дорожчих енергоефективних вікон. Для досягнення такого ефекту слід вибирати пластикові вікна VEKA, які мають оптимальне співвідношення ціна-якість.

Здавалося б, що значення тепловтрат є копійчаними. Але за кілька місяців опалювального сезону цей показник може змінитися до десятка і навіть сотні гривень. Тому наше завдання полягає у скороченні втрат енергії, необхідної для обігріву приміщення завдяки вікнам VEKA із найнижчим коефіцієнтом теплопередачі.

Щоб отримати максимальну вигоду від властивостей енероефективних вікон, також необхідно подумати про відповідну установку – «теплий монтаж».

 

 

Все статьи